Workout ring loopt niet op – Apple watch

Workout ring loopt niet op tijdens wandelen workout.

Groene ring - Apple watch

Tijdens het rondlopen met mijn Apple watch is mij opgevallen dat de workout ring niet mee loopt. na veel uitzoeken heb ik uitgevonden hoe je dit oplost. Als je de workout selecteert “buiten wandelen” dan meet de apple watch je hartslagen per minuut, afgelegde afstand en snelheid. En juist bij het laatste gaat het mis.

Voor bijna 45 minuten wandelen krijg je maar enkel 4 of 3 minuten in de groene workout ring. Dit klopt niet dacht ik en heb dit voor je uitgezocht.
Als je een gemiddelde snelheid loopt krijg je hier minuten voor in de groene workout ring. Je moet hiervoor dus wel gemiddeld snel wandelen.
Ik heb zelf niet zulke lange benen dus loop liever op mijn eigen gemak en dan is het wel zo prettig als dit ook gewoon in de groene ring wordt mee genomen.

Dan nu de fix.

Ga buiten staan vlak voor je aan de wandeling begint. Ga dan op je iphone naar de watch App.

Privacy > en klik dan op Herstel fitnesskalibratiegegevens.
Fitness app Iphone

Er wordt bij vermeld dat je de gegevens kwijt raakt. Dit gaat over de onzichtbare “fitheid” die de watch van je schat. niet om de rondjes met cal, workout en staan. Deze blijven bij mij intact.

Selecteer nu op de Apple Watch de workout app.

Kies hier vervolgens voor “andere – Open doel“.

Apple watch - andere - open doel

begin vervolgens met wandelen en hup, de groene ring loopt netjes vol.

Let op, het wordt steeds moeilijker om fitness minuten te behalen omdat je ook steeds fitter word.

 

Ik hoop dat iedereen zijn groene ring nu vol kan krijgen met normaal wandelen.

12 thoughts on “Workout ring loopt niet op – Apple watch

 1. Hoop dat het werkt je tip, want hier ook het zelfde probleem erg demotiverend allemaal. Dagelijk ruim 7 km stevig lopen buiten en nog geen 3 minuten registratie van de groene ring terwijl de rode 2x helemaal rond gaat
  had de koopstand van de Apple Watch al een paar keer hersteld maar zonder succes, overweeg een nieuw account maar dan ben ik al mijn aangekochte apps kwijt.

  1. Beste Ruud,

   Ik ben benieuwd of het bij jouw heeft geholpen, Deze stappen zijn nodig om je fitheid te resetten, Als je fitter wordt dan wordt beweging minder beloond. In een recente Apple watch os update wordt de activering van de trainingen automatisch gestart misschien dat dit de werking ten goede komt.

   Een nieuw Apple ID is denk ik niet de oplossing omdat je dan binnen enkele dagen tegen het zelfde aanloopt en al je medailles ook kwijt bent. Ik denk dat Apple fitte mensen strenger behandeld om zo een constante uitdaging te geven. Voor periodiek sporten lijkt mij dit juist erg Demotiverend.

   Groet,

   1. Hai, als ik de workout buiten wandelen selecteer op de iPhone onder meerdere meetingen —> workouts dan zie ik dat hartslag uitgegrijsd is.
    Overal in de app staat hartslag wel aan. Heeft iemand een tip hoe ik dit weer kan activeren?

 2. Hallo Menno, Ik wil even laten weten dat je tip perfect heeft geholpen, ik ben je er heel erkentelijk voor, bedankt voor het delen en leve het internet. De motivatie is terug de groene ring loopt weer mee.
  Groeten, Ruud

 3. Nadat je je workout met “open doel” hebt voltooid, kies je dan de volgende weer voor “buiten wandelen” of moet je telkens “open doel” selecteren?

  1. Beste Bart,

   Bij mij was het wandelen weer hersteld. Je zou dit eens kunnen proberen tijdens een korte wandeling. Door de reset wordt je “gewoonte” weer op 0 gezet en zal hij opnieuw wennen aan je gewoontes en workouts.

   veel succes en ben benieuwd of het je heeft geholpen.

  1. Hallo Monique,

   Komt dit niet doordat je een workout hebt gedaan zoals fietsen of iets anders wat hij optelt naast je “dagelijkse” doel?
   Het kan ook zijn dat na de eerste ronde hij geel wordt bij de 2e ronde.

   Hier heb ik geen goed antwoord voor ben ik bang. Ik heb sinds een half jaar een Fit bit dus kan het niet meer uitproberen. Misschien dat iemand anders hier het antwoord weet.

  2. Hoi, ik had dit ook en bij mij kwam het, omdat ik opeens een ander doel had. In het geel kreeg ik een doel, namelijk en tijd die ik moest behalen. Nu staat er in het groen weer ‘geen doelstelling’. En waar kon je dat nou ook al weer instellen? Nu moet ik dus ook weer zoeken, haha. Maar je kúnt het dus wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.