De beste gratis antivirus

Zoals ik in een eerdere post al aangegeven heb, kun je eigenlijk niet zonder een antivirus pakket.
welk pakket moet je nu gebruiken. In dit artikel gaan we dat uitzoeken.

De antivirus pakketten zijn geïnstalleerd op de zelfde test computers (virtueel zie Hyper-V)
Alle pakketten zijn op de volgende punten getest.

 1. Bescherming
 2. Gebruikers omgeving
 3. rapporteren en weghalen van virussen en malware
 4. De systeem belasting

Voor deze test heb ik gebruik gemaakt van windows 7 home.

De beste gratis antivirus top 3

 1.  Avast! antivirus

  Deze snelle en lichtgewicht antivirus scanner is al ruim 25 jaar op de markt. Beschikbaar voor bijna alle Windows versies en zelfs voor MAC OS-X is er een variant beschikbaar.
  Door de duidelijke meldingen als er een push update wordt uitgevoerd en als een scan actief is kun je duidelijk zien wat er gebeurd. Het pakket heeft ook de nieuwste virussen snel door omdat deze eerst in een sandbox omgeving worden getest en dan pas opgestart. Deze software is gratis te downloaden.

 2. AVG Antivirus

  Dit antivirus product is volgens diverse onderzoeken het meest gebruikte antivirus product onder thuisgebruikers. Door de lage systeem vereisten is deze beveiligings software ook te gebruiken op de wat oudere computers zonder deze al te traag te maken. De gebruikers omgeving is vrij duidelijk en ook de meldingen laten niets te wensen over. Deze software is gratis te downloaden.

 3. Microsoft security essentials

  Voor de thuis gebruiker die niet zo veel wensen heeft wat betreft antivirus maar ook niet zonder wil zitten kan deze software installeren. Het is gemaakt door de zelfde makers als Windows. De gebruikers omgeving is gemaakt om niet al te veel dingen aan te veranderen. Het programma is in de achtergrond aan het werk. Het grote voordeel van Microsoft security essentials is dat het feiloos met je besturing systeem werkt. Deze software is gratis te downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.