Keyless entry – dingen die je moet weten.

Keyless Entry.

Steeds meer moderne auto`s zijn uitgerust met Keyless enrty. Dit maakt het mogelijk om binnen korte afstand van de auto deze te openen door op een knopje op het handgreepje te drukken. De auto ontgrendeld en je kunt instappen en wegrijden. Criminele hebben het steeds vaker gemunt op deze auto`s. Dit omdat de waarde van de auto`s het erg aantrekkelijk maken.  Zodra ze de bewoner van een auto met keyless entry hebben gevonden komen ze op een later tijdstip naar je huis met een grote antenne in een tas die het signaal oppakt en doorstuurt naar een ander persoon met een 2/e kastje om het signaal van de sleutel in de buurt te simuleren (ze versterken het signaal van de sleutel) Hierdoor lijkt het voor de auto net alsof jij dichtbij genoeg bent en gaat de auto gewoon open.

Dingen die je kunt doen om dit te voorkomen:

  • Leg de sleutels niet te dicht bij de voor of achterdeur. Dit maakt het heel eenvoudig om de sleutel op te pakken met zo`n antenne.
  • Leg de sleutels in een blik met deksel. dit voorkomt dat het signaal wordt uitgestuurd. en opgevangen.
  • zet keyless entry uit. Als je sleutel nog ouderwetse knopjes heeft dan kun je meestal gewoon de functie uitschakelen of uit laten schakelen door de garage.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.