Antrouter – Miner stopped due to no alive pools

Antrouter – No alive pools

Onlangs plaatste ik een bericht over de Antrouter en wat mijn ervaring was met het opzetten en instellen. Tot mijn verbazing waren ze vrij snel online maar ook zo weer uit de lucht. De miner meld gewoon in de software “Miner stopped due to no alive pools”. Na het uitvoeren van een update via de website van bitmain zou deze stabieler zijn. Na het installeren van de update zal ik allemaal nieuwe instellingen die ik hiervoor niet hoefde in te stellen.

Ik besloot om een back-up van mijn instellingen te maken en de router te resetten naar fabrieks instellingen. Na de fabrieks reset waren de gegevens ingevuld bij de miner alleen was het onmogelijk om deze te koppelen met mijn antpool account.

Na het contacten van de Antminer support kreeg ik een nieuwe update die het wel deed.

Dus mocht je het zelfde probleem krijgen met je Antrouter dan kun je HIER de firmware downloaden die het voor mij opgelost heeft.
Mijn miners zijn de afgelopen weken netjes verbonden gebleven en halen ook een hogere hashrate dan met de eerste firmware.

 

2 thoughts on “Antrouter – Miner stopped due to no alive pools

 1. Hoi, ik vroeg mij af of dit in 2021 nog steeds een rendabele manier is, los van het hebben van een goede router die handig is in huis. Heb je hier een oordeel over?
  Groet, Rolf

  1. Hallo Rolf,

   Dat is altijd wel een overweging die je dient te maken op basis van stroom verbruik en opbrengst. De mining dificulty neemt telkens toe naar maten er meer wordt gemined. Het gaat dus meer stroom kosten om een block te delven. De meest ant miners zijn na een paar maanden terug verdiend en mensen zetten die na een paar jaar te koop voor de mensen die hun stroom goedkoper kunnen krijgen want die kunnen er nog wel winst mee behalen.

   de stroom verbruik van deze ant routers daar in tegen zijn zo nihil dat je daar eigenlijk gewoon moet proberen. als het niets is dan kost dat je hooguit 7 euro stroom per jaar.

   Als je zonnepanelen hebt dan kan je ook goedkoper minen uiteraard of met een dubbel tarief meter maar dit is voor deze apparaatjes misschien niet eens een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.