antivirus? internetten zonder kan geen kwaad

Browsen zonder antivirus kan geen kwaad

Veel familie en vrienden weten je te vinden als je een beetje handig met computers om kan gaan. Het klinkt vast niet onbekend.
Heel vaak tref ik dan een computer aan die tergend traag is. Na het doen van een simpele scan met anti malware software blijkt de computer overbeladen met “tune up my pc” software, verschillende toolbars en enorm veel register waardes die zijn aangepast. Iets dat niet zou gebeuren of in ieder geval minder snel met een goed antivirus pakket.

wanneer ik vervolgens kijk naar de oorzaak dan is vaak het geval dat er niet eens antivirus software op aanwezig is
Als je zelf ook wel eens klusjes hebt gedaan dan zullen de volgende zinnen je vast erg bekend in de oren klinken.

  1. “Dat kan toch geen kwaad?, ik heb nooit problemen.”
  2. “Oh, dat geeft niet, ik heb niets te verbergen.”
  3. “Daar wordt mijn computer zo sloom van.”

En talloze andere excuses.

In een online wereld is een anti-virus niet 100%, maar mag zeker niet ontbreken. Een antivirus pakket is de basis van de bescherming, vaak gratis en update groot en deels vanzelf.
Als je dus voor de keuze staat om deze mensen uit de brand te helpen en een computer weet te “redden”. Vergeet dan vooral niet om alsnog een antivirus pakket op de computer te zetten.

Want browsen in 2016 zonder antivirus kan echt niet meer.
houd ons in de gaten voor meer informatie over anti-virus pakketten en het opschonen van computers. Kijk ook naar onze test voor betrouwbare pakketten.

[voetnoot]
Indien de computer zakelijk wordt ingezet zou het ons advies zijn om deze bij een computer reparatie bedrijf te laten nakijken. Is de computer beheerd door een ict beheerder? onderneem dan geen actie om antivirus zelf te gaan installeren maar informeer de desbetreffende partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.