Windows 10 – Hoe schakel je Fastboot uit en waarom

Fastboot uitschakelen in Windows 10

Fastboot is een feature in Windows 10 die een aantal goede maar ook slechte punten met zich mee brengt. Omdat het standaard staat ingeschakeld in Windows 10 leg ik hier uit hoe je het uit kan zetten.

  1. ga naar het configuratiescherm.
  2. klik op energie beheer
  3. klik links boven op “het gedrag van de aan/uit knoppen bepalen”
  4. Het kan zijn dat je eerst op het geel aangegeven vlak moet klikken voordat de optie beschikbaar wordt. Deze optie kun je dan uitschakelen.
  5. Opslaan en herstarten.

 

 

 

 

 

 

 

Wat doet Fastboot, en waarom staat dit aan?

Fastboot zorgt ervoor dat de gebruiker bij het uitschakelen van zijn computer niet lang hoeft te wachten tot deze weer aan staat. Een soort optimalisatie dus. De computer gaat eigenlijk helemaal niet uit. De Windows sluit nooit af maar gaat in een slaap modus wachten tot de gebruiker weer terugkomt. Dit lijkt ideaal echter blijkt in de praktijk dat dit niet alleen maar goede dingen met zich mee brengt.

Zo hebben beheerde antivirus pakketten (voornamelijk in gebruik in de zakelijke markt) moeite met het updaten van systeem software. De pc herstart immers nooit.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om met fastboot een computer meer dan 1 maand achtereen online te zien in beheer programma`s terwijl de gebruiker het systeem denk uit te schakelen.

Ook heeft de Windows update functie hier onder te leiden. Geregeld komen Microsoft surface tablets met de melding dat de 1803 (Herfst update uit 2017) nog moet worden geïnstalleerd.

Ook hebben gebruikers met 2 besturing systemen op de zelfde computer het probleem en schakelen bijna allemaal de fastboot optie uit.

 

 

2 thoughts on “Windows 10 – Hoe schakel je Fastboot uit en waarom

  1. Ik neem deze tip over het uitschakelen van Fastboot meteen ter harte. Niet dat dit ooit problemen op mijn computer heeft veroorzaakt. Het argument dat je veiligheidssoftware moeite heeft met updaten, deed het hem voor mij. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, tegenwoordig.

  2. mijn telefoon doet niks meer wachtwoord word gevraagd heb ik niet hoe kom ik aan het wachtwoord van 4 cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.