Mining met de Bitmain Antrouter R1

Mining R1 – Antrouter

De router die bitcoint mined. Onlangs bestelde ik bij Bitmain.com voor ong 100 euro aan bitcoins 2 super kleine Antrouters. De router wordt binnen 10 dagen netjes thuis bezorgd en na het betalen van de invoer rechten kon ik ze dan eindelijk uitproberen en aan het werk zien. “Bijna”.

Bitcoin mining router

Meegeleverde EU converter

Het meegeleverde EU blokje dat je optioneel kunt aanvinken bij je bestelling heeft alleen een probleem. Het zet de 2 pootjes netjes om in een EU stekker alleen past deze in ieder geval op een normaal Nederlands inbouw stopcontact niet in de muur. Het blokje is te groot en plat waardoor deze niet in een inbouw (verzonken) wandcontact te krijgen is. Ik had nog een oude stekkerdoos liggen die allemaal platte aansluitingen heeft en daardoor kreeg ik dit toch aan de praat maar als je dit niet hebt kun je het beste een echte reis stekker kopen en deze erop plaatsen. Een beetje jammer vond ik dit. maar doe hier je voordeel mee als je er zelf nog een gaat bestellen.
Bekijk op bol.com

Wi-Fi Accespoint

De antrouter kan ook worden ingezet als wifi accespoint om wifi in je gehele huis te voorzien. Breng een kabel naar de antminer en vanaf daar wordt er van het signaal een wifi signaal gemaakt. De 300 Mbps wifi is instelbaar op verschillende vermogens waardoor hij goed is af te stellen op bepaalde plekken en situaties.

De krachtige 2,4 802.11 b/g/n antenne heeft een groot bereik voor een klein apparaatje. 5 Ghz is nog niet  mogelijk met deze router.
Tip: Gebruik alleen de kanalen 1, 6 of 11 voor Nederland. Andere kanalen verstoren enkel of ontregelen andere zenders in je buurt.

Hoewel het vermogen vrij hoog is in te stellen heb je je wel te houden aan de wetgeving die hiervoor geldt.
Maximaal uitzendvermogen op 2.4 GHz is 100mW = 20 dBm EIRP. Dit geldt voor Wi-Fi indoor en outdoor.  bron: alcadis

Het instellen van de miner

De R1 antrouter wordt met een boekje in Engels geleverd om de instelling door te lopen. Ik als technisch persoon vond het nog best een uitdaging om deze miner goed in te stellen. Dit kwam onder andere omdat er al veel werk voor je wordt gedaan, hierdoor twijfel je sneller of het nu wel goed werkt.  Eigenlijk werkt het best wel goed als je weet hoe dit moet.

  1. sluit de miner aan op netstroom. (Ook als je via POE wilt starten heb je eerst netstroom nodig, POE vereist een instelling in de software voordat dit werkt)
  2. Sluit ook de RJ45 jack aan op een switch or router. (Als je een switch gebruikt zet je computer dan in de reeks van de miner) meer info in het boekje.
  3. Als de miner online is kun je verbinden op het ip van de miner. doe een netscan of kijk in je DHCP server welk adres de miner heeft gekregen.
  4. log in met root / root op de web interface.
  5. ga naar het miner tabblad
  6. voer hier je bitmain account gegevens in. (Deze heb je ook nodig om een order te plaatsen bij bitmain).
  7. log nu in op Antpool.com en switch naar Litecoin. Hier kun je na 10 minuten je voortgang bekijken.

miner overview

De Resultaten

Na een dag minen met 2 antrouters heb ik de volgende resultaten binnen.

Na 24 uur minen heb ik een gemiddelde snelheid van 1.71 MH/s Aangezien deze router heel zuinig is qua vermogen en gemiddeld 4 Watt gebruikt zijn de energie kosten best te negeren. Dit is wat 1 antrouter kost per jaar:

35,04 kWh
€ 7,71

De antrouter wordt ongeveer 40 graden en koelt middels passieve koelelementen die aan de zijkanten zitten.

SOLO

De antrouter is niet duur qua energie maar er komt ook niet veel van terecht. Met de nieuwste miners die inmiddels in staat zijn om onder de 800 Watt ruime Tera hashes te bereiken is deze miner een zuinig exemplaar met weinig resultaten. Echter hebben deze apparaatjes een handige instelling die het meer een soort Loterij ticket maken. Elke 10 minuten wordt er een block opgelost door bitcoin miners. de beloning die hier uit komt 25 BTC wordt verdeeld onder de miners die hebben mee geholpen om dit block te bemachtigen.

Doordat deze miner is ontwikkeld om SOLO te minen “In zijn eentje dus” heeft deze elke dag weer de kans om een block te bemachtigen. Als het lukt om een block op te lossen en met een heleboel geluk dan krijg jij in je eentje dus 25 bitcoins op je account.

Op het moment van schrijven is 1 bitcoin 7.300 euro waard dat dus keer 25 = 182 500 Euro, niet slecht voor een apparaatje van ongeveer 50 euro en 8 euro per jaar. Je hebt wel heel veel geluk nodig om dit te lukken maar de logging op de bitmain website toont aan dat Solo miners het eerder is gelukt en soms zelfs binnen 81dagen op 2,58 MH/s.
Details:

80d7h25m3s 2.58 MH/s 136735.31%

Check hier de Solo miners

Ik mine op dit moment met 2 Antrouters en haal op dit moment een ruime 3.39 MH/s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.