Synology NAS opslagruimte uitbreiden.

Uitbreiden van schijfruimte in een Synology Nas (Network Attached Storage)

Een Synology nas is een uitstekend apparaat om al je gegevens op te slaan, te beheren en te delen. Maar na verloop van tijd kan het gebeuren dat je tegen de beperkingen van de huidige schijfruimte aanloopt en dat je meer opslagruimte nodig hebt. Gelukkig is het upgraden van de schijfruimte in een Synology nas een eenvoudige taak die zonder veel moeite uitgevoerd kan worden. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je de schijfruimte kunt upgraden in je Synology nas.

 

Voorbereidingen

Voordat u begint met het upgraden van uw schijfruimte, moet u een paar dingen voorbereiden. Ten eerste moet u de juiste soort schijf kiezen. Synology NAS ondersteunt verschillende soorten schijven, waaronder SATA, SAS en SSD. Kies de juiste schijfsoort voor uw NAS, afhankelijk van uw budget en prestatie-eisen.
Ten tweede moet u zorgen dat u de juiste grootte schijf heeft. Controleer de interne bay’s op uw NAS en zorg ervoor dat de nieuwe schijf dezelfde grootte heeft als de bestaande schijven.
Ten derde moet u een back-up maken van uw bestaande gegevens voordat u begint met het upgraden van uw schijfruimte.

 

Schijf vervangen

Zet uw Synology NAS uit en verwijder de stroomkabel. Verwijder vervolgens de schijfbehuizing en haal de bestaande schijf uit de NAS. Plaats de nieuwe schijf in de NAS en sluit de schijfbehuizing weer aan.

 

NAS opstarten

Sluit de stroomkabel aan en start uw Synology NAS op. Het systeem zal de nieuwe schijf detecteren en deze toevoegen aan het bestaande volume.

 

Volume uitbreiden

Open het DiskStation Manager (DSM) op uw Synology NAS en ga naar ‘Storage Manager’. Hier kunt u het bestaande volume uitbreiden naar de nieuwe schijf. Het uitbreiden van het volume is een eenvoudig proces waarbij u enkele klikken moet uitvoeren.

Back-up herstellen

Als u een back-up van uw bestanden heeft gemaakt, kunt u deze nu herstellen naar de nieuwe schijf.
Het upgraden van uw Synology NAS is nu voltooid. U heeft nu meer schijfruimte en een snellere prestatie, afhankelijk van de soort schijf die u heeft gekozen. Geniet van uw nieuwe en verbeterde NAS!

One thought on “Synology NAS opslagruimte uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.